Een pelletkachel voor verantwoord stoken

Pelletkachel

Wilt u tijdens koude dagen genieten van een knapperend haardvuur? Een pelletkachel biedt de sfeer van een haard én het comfort van een cv-installatie. U kunt de bestaande cv-installatie deels of helemaal vervangen met een pelletkachel.

De voordelen van een pelletkachel

  • Zeer voordelig in aanschaf en gebruik en weinig onderhoud.
  • Hoog rendement (tot wel 95% mogelijk) door de superefficiënte verbranding.
  • Millieuvriendelijk door slechts 0,5% as wat herbruikbaar is als meststof voor bv. gazon of (moes)tuin.
  • Zuivere lucht en geen schadelijke uitstoot in het milieu. De houtpellets zijn gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal, een onuitputtelijke brandstof en CO2 neutraal.
  • Door de ingebouwde thermostaat blijft de temperatuur in de ruimte constant en is volledig programmeerbaar.
  • Een cv-pelletkachel is eenvoudig aan de sluiten op de cv-installatie.

Hoog rendement met een pelletkachel

Een pelletkachel heeft een beduidend hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Het gebruikscomfort van een pelletkachel is hoog ten opzichte van de conventionele houtkachel door de automatische ontsteking, uitdoving en de ingebouwde (klok) thermostaat.

Besparen

Met een pelletkachel bespaart u al snel honderden euro’s op uw stookkosten. Door de perfecte dosering van de pellets, brandt een pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. De brandstof in de vorm van kleine houtkorrels, pellets genaamd, is compleet CO2-neutraal. Een pelletkachel is dan ook een verantwoorde keuze voor het milieu én voor uw portemonnee.

De aanschaf van een pelletkachel heeft u binnen 1 tot 4 jaar weer terugverdiend. Zelfs de rekening van het stroomverbruik zal naar beneden gaan omdat deze pelletkachels een lager gemiddeld stroomverbruik hebben dan een gas-cv-installatie.

Pelletkachel op de cv-installatie 

U kunt er ook voor kiezen om een pelletkachel aan te sluiten op uw cv-installatie. Hiermee vervangt u deels of helemaal de bestaande cv-installatie. Door de ingebouwde geluids-arme ventilator van een pelletkachel circuleert de warmte door vrijwel het gehele vertrek.

Installatie

De installatie is eenvoudig. Een schoorsteenkanaal is niet noodzakelijk, maar kan hiervoor wel gebruikt worden. Meestal is een horizontaal gat in de buitenmuur al voldoende. Een directe afvoer naar buiten volstaat omdat de verbrandingslucht door middel van een ingebouwde rookgasventilator naar buiten wordt afgevoerd.

Wilt u graag een pelletkachel brandend bekijken?

Neem dan contact op met een installateur voor een vrijblijvende afspraak.