Vloerverwarming

Uponor vloerverwarming

Veel mensen gebruiken vloerverwarming als bijverwarming. Dit wil zeggen dat het huis samen met radiatoren verwarmd wordt. Wilt u geen radiatoren plaatsen dan kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming toepassen. Bij ons kunt u terecht voor kwaliteitsmerken als Uponor, Rehau en Magnum. 

Vloerverwarming is te verkrijgen in vier versies. Bekijk hier de verschillende vloerverwarming types.

Vloerverwarming aangesloten op de cv-installatie

Vloerverwarming is een lage temperatuuroplossing. Bij deze manier van verwarmen stroomt er water door de leidingen van maximaal 55 graden. In tegenstelling tot traditionele verwarming, waar water van tussen de 70 en 90 graden stroomt. Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande cv-systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt cv-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmtespreiding is niet alleen beter, maar door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. Traditionele vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C al behaaglijk.

Vloerverwarming, welke is aangesloten op uw cv-installatie, kent verschillende types, namelijk:

Voordelen vloerverwarming

  • Energiebesparing van ruim 20%, dankzij een goed en comfortabel stookgedrag
  • In combinatie met een warmtepomp is het energievoordeel nog groter
  • Gelijkmatigere warmteverdeling in kamer ten opzichte van verwarmen met radiatoren
  • Traditionele vloerverwarming kan gecombineerd worden met parket
  • Minder stofophopingen, doordat er geen radiatoren zijn
  • Er kan gemakkelijker ingericht worden, omdat de muren vrij zijn van radiatoren.

Magnum MatElektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming van Magnum wordt geleverd op zeer dunne matten waarop de verwarming is gemonteerd. Hierdoor is elektrische vloerverwarming goed toepasbaar bij renovatie. U hoeft zelfs uw oude vloer er niet uit te slopen, u kunt ze gewoon op uw oude vloer monteren. Want door de dunne matten komt de vloer maar ongeveer een centimeter hoger te liggen. Elektrische vloerverwarming is in het gebruik iets duurder, maar de installatie kosten zijn lager én met behulp van een goede klokthermostaat, is de vloerverwarming in het gebruik goed te regelen. Wanneer vloerverwarming goed is aangelegd door een vakkundige installateur, heeft het geen onderhoud nodig.

Advies over verwarming?

Wilt u advies over alles wat te maken heeft met het comfortabel verwarmen van uw woning? Onze installateurs geven u graag advies!