Vloerverwarming

Uponor vloerverwarming

Veel mensen gebruiken vloerverwarming als bijverwarming. Dit wil zeggen dat het huis samen met radiatoren verwarmd wordt. Wilt u geen radiatoren plaatsen dan kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming toepassen. Bij ons kunt u terecht voor kwaliteitsmerken als Uponor, Rehau en Magnum. 

Vloerverwarming is te verkrijgen in vier versies. Bekijk hier de verschillende vloerverwarming types.

Vloerverwarming aangesloten op de cv-installatie

Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt centrale verwarmingswater door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmte spreiding is niet alleen beter, maar door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. De traditionele vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C al behaaglijk.

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming levert, dankzij een goed en comfortabel stookgedrag, al snel een energiekostenbesparing op van ruim 20%. Als vloerverwarming wordt gecombineerd met een warmtepomp is het energievoordeel zelfs aanzienlijk groter. Wist u dat traditionele vloerverwarming ook gecombineerd kan worden met parket.

Magnum MatElektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming van Magnum wordt geleverd op zeer dunne matten waarop de verwarming is gemonteerd. Hierdoor is elektrische vloerverwarming goed toepasbaar bij renovatie. U hoeft zelfs uw oude vloer er niet uit te slopen, u kunt ze gewoon op uw oude vloer monteren. Want door de dunne matten komt de vloer maar ongeveer een centimeter hoger te liggen. Elektrische vloerverwarming is in het gebruik iets duurder, maar de installatie kosten zijn lager én met behulp van een goede klokthermostaat, is de vloerverwarming in het gebruik goed te regelen. Wanneer vloerverwarming goed is aangelegd door een vakkundige installateur, heeft het geen onderhoud nodig.

Advies over verwarming?

Wilt u advies over alles wat te maken heeft met het comfortabel verwarming van uw woning? Onze installateurs geven u graag advies!