Duurzaam Steeds duurzamer wonen

Duurzaam leven is energiezuinig wonen en dat levert ontzettend veel voordelen op. Maar wat zijn die voordelen dan precies? We zetten de belangrijkste pluspunten van duurzaamheid in uw woning op een rij:

1. Lagere of geen energierekening

De energierekening is vaak een hoge kostenpost. Door uw woning goed te isoleren gaan de energiekosten meestal al drastisch omlaag. Hoe u het beste kunt isoleren? Dat kan op allerlei manieren: dubbele beglazing, dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. De vaak geringe investering verdient u over het algemeen snel terug door middel van een lagere energierekening. Combineert u dit vervolgens met zonneboilers en/of zonnepanelen, dan is de hoeveelheid energie die u afneemt van externe partijen een stuk minder. Een prettig idee en het betekent niet alleen een lagere rekening, het wil ook zeggen dat u minder afhankelijk bent van externe partijen en de daarmee gepaard gaande prijswisselingen. Steeds meer woningen zijn zelfs helemaal energieneutraal te maken, met goede isolatie en de juiste producten voor de betreffende situatie.

2. Comfort en gezondheid

Door uw woning goed te isoleren blijft de warmte in uw huis beter behouden. Vergelijk het met vroeger: men stookte aan een kant van de ruimte en de andere kant was koud en kil. Een vleugje tocht erbij en weg was dat fijne warmtegevoel. Bij een goed geïsoleerde woning is de warmtebeleving veel constanter en daardoor stukken comfortabeler. Met de juiste ventilatie zorgt u ook nog eens voor een gezond(er) binnenklimaat, doordat de vochthuishouding beter wordt geregeld. Dubbel comfortabel dus.

3. Natuurlijk, het milieu

Een heel belangrijke, zo niet de belangrijkste, reden om uw woning te verduurzamen is natuurlijk het milieu! Een duurzame woning heeft een beter energielabel en dat is niet voor niets. Want duurzaam verwarmen betekent minder gebruik van fossiele brandstoffen en dus minder CO2-uitstoot. En dat is waar we met zijn allen naartoe willen!

Uw eigen huis

De verduurzaming van uw woning begint met de juiste isolatie. Want als de isolatie niet op orde is, dan heeft verder verduurzamen over het algemeen niet veel zin. Is uw huis al perfect geïsoleerd? Of kunt u misschien nog winst behalen met bijvoorbeeld het isoleren van de spouwmuur? Het kan zijn dat het formaat en de ligging van uw dak de perfecte situatie bieden voor het plaatsen van zonnepanelen, maar het kan ook zijn dat in uw situatie een warmtepomp een betere optie is. Ook combinaties zijn natuurlijk mogelijk, want zoveel huizen, zoveel mogelijkheden.

Up to date advies

Klinkt allemaal goed, maar waar begint u? Om u te helpen de juiste keuze(s) te maken komen de specialisten van InstalCenter graag bij u thuis uw situatie bekijken. Zo kunnen zij echt advies op maat geven, niet alleen over de isolatiemogelijkheden, maar ook over duurzame producten als zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, vloerverwarming en ga zo maar door. Deze lokale ondernemers worden voortdurend getraind en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, ook op het gebied van wet-en regelgeving en eventuele subsidies. Zo bent u verzekerd van het beste, up to date advies. De specialisten van InstalCenter gaan zelfs nog een stapje verder dan alleen advies: met behulp van slim rekenmodel kunnen zij de daadwerkelijke besparing in euro’s voor u uitrekenen. Prettig, want alleen zo krijgt u écht een helder beeld:

  • van de investering van de verduurzaming;
  • van wat het u oplevert;
  • en op wat voor termijn u de investering terugverdient.

Uniek aan deze werkwijze is dat deze onafhankelijk is van merken én dat de leefwijze van de bewoners wordt meegenomen in het advies. Hoe woont u nu en hoe is dat over een aantal jaren? Gaan bijvoorbeeld de lang douchende puberkinderen over enkele jaren het huis uit? En hoe oud is de huidige cv-ketel eigenlijk? Aan de hand van al deze informatie kan al snel een onafhankelijk verduurzamingsadvies worden gegeven dat naadloos aansluit op uw persoonlijke situatie.

Budgetbewaking

Samen met u kijken we naar eventuele subsidie- en financieringsmogelijkheden. Subsidies zijn bijvoorbeeld afhankelijk van veel verschillende factoren. Dus afhankelijk van de keuze die er uiteindelijk gemaakt wordt kunnen we kijken of u recht heeft op subsidie. Daarnaast kan InstalCenter u adviseren over bepaalde duurzaamheidsleningen.