Het verduurzamen van uw woning bekostigen

Het verduurzamen van uw woning bekostigen

Nederland wordt steeds groener en de alle woningen moeten steeds energiezuiniger worden. Daarbij zijn de maandelijkse energiekosten bij een energiezuinige woning stukken lager dan bij een doorsnee woning. Het is daarom verstandig om uw woning te gaan verduurzamen! Maar verduurzamen kost geld. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw duurzame woning te financieren. Wij helpen u graag op weg met wat tips om dit zo voordelig mogelijk te regelen.

Subsidies aanvragen voor een energiezuinige woning

Wanneer u gaat verduurzamen is er voor veel energiebesparende maatregelen subsidie beschikbaar. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen in uw woning. Denk hierbij aan:

  • Isolatie
  • Zonneboiler
  • Warmtepomp
  • Aansluiting op het warmtenet

Verduurzamen bekostigen

Duurzaamheidslening (Nationaal Energie Bespaarfonds)

Wil je extra geld lenen voor het verduurzamen van uw huis? Ga dan eens opzoek naar een betrouwbare duurzaamheidslening. Daarmee leent u geld om uw huis te verduurzamen tegen zeer lage rentes. Hiermee kunt u bijvoorbeeld extra isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of HR++ glas laten plaatsen. 

Zorg dat u altijd een betrouwbare geldverstrekker in de arm neemt en kijk goed naar de meest voordelige rente en voorwaarden. Het is heel verstandig alle partijen en voorwaarden te laten controleren door een onafhankelijke adviseur. Er zijn al duurzaamheidsleningen vanaf 0,50% voor 10 jaar vast. 

Je huis verduurzamen met je hypotheek

Wanneer u een huis koopt mag u met een gewone hypotheek 100% van de woningwaarde lenen. Bent u echter van plan de woning te verduurzamen, dan kunt u -bij de meeste hypotheekverstrekkers- tot 106% van de woningwaarde lenen. Het extra geleende bedrag gaat in een speciaal potje. De bank controleert of dit bedrag ook daadwerkelijk wordt uitgegeven aan energiebesparende maatregelen. Daarnaast bieden banken tegenwoordig vaak de mogelijkheid om met de overwaarde van uw woning te verduurzamen. Vraag bij uw bank naar de mogelijkheden.

Verduurzamen met eigen geld

De meest ‘goedkope’ oplossing om de duurzame transformatie van uw woning te financieren is door middel van eigen geld. Hier betaalt u namelijk geen extra rente over. Het enige wat u moet hebben is -logischerwijs- voldoende geld. Hiermee investeert u niet alleen in het verhogen van uw woongenot, maar u bespaart ook nog eens op de energiekosten van uw woning én de woningwaarde stijgt. Een energiezuinige woning is op de woningmarkt meer waard dan een huis met een laag energielabel.


Meer uitleg over subsidies?

Kijk dan op de site van de overheid

Naar subsidies