Plan nu een duurzame date

met uw installateur

Maak een afspraak

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar hoe?!

Het verduurzamen van uw huis heeft natuurlijk meerdere voordelen. Vaak zorgt het voor lagere kosten, meer comfort en het is natuurlijk goed voor het milieu, maar het vraagt ook een investering. Sommige investeringen zijn snel terugverdiend, andere mogelijk wat minder snel. Wij helpen u graag op weg bij de keuzes rond het verduurzamen van uw thuis. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Dat het verduurzamen van uw huis genoeg voordelen met zich meebrengt weten we allemaal. Toch kan het soms nog lastig zijn hóe u moet verduurzamen.  

Warmtepomp aanschaffen

Met een hybride warmtepomp bespaart u in een matig geïsoleerde hoekwoning ongeveer €680,00 per jaar op uw energierekening. Vanaf 2026 is het zelfs verplicht om een hybride warmtepomp aan te schaffen als uw cv-ketel vervangen moet worden. De cv-ketel zorgt voor het warme water en komt in actie om extra te ondersteunen tijdens zeer koude dagen. De Compress 3400i hybride warmtepomp van Nefit-Bosch wordt aangesloten op een cv-ketel, nieuw of bestaand. De Compress 3400i is een slimme uitbreiding op uw cv-ketel. De warmtepomp van Nefit-Bosch zorgt voor wel 70% minder gasgebruik.  

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u duurzame energie opwekken en besparen op uw energierekening. Vaak wordt er gedacht dat zonnepanelen alleen functioneel zijn bij een dak op het zuiden, maar dat is zeker niet waar! Ook bij de andere daken is er een goede opbrengst. Zonlicht raakt nooit op dus het is een perfecte manier om te verduurzamen. Zelfs in de winter wekt u met zonnepanelen nog energie op. Dit is aanzienlijk minder dan in de zomer, desalniettemin werkt het systeem ook onder bewolkte omstandigheden. Bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen.  

Zonneboiler

Een andere mogelijke oplossing is het plaatsen van een zonneboiler. Met een zonneboilersysteem verwarmt het kraanwater in uw woning met behulp van zonne-energie. Het systeem bestaat uit een zonnecollector die op het dak geplaatst wordt, een opslagvat voor kraanwater (ook wel boilervat genoemd) en een cv-combiketel. In de collector lopen leidingen die worden verwarmd door de warmte van de zon. Eenmaal op temperatuur stroomt het door een spiraal naar het opslagvat. Omdat de zon niet het hele jaar door voldoende kan verwarmen, wordt de zonneboiler aangesloten op de cv-ketel. Die verwarmt het water verder als dat nodig is.  

Isolatie

Het isoleren van uw huis is de basis van een duurzaam huis. Isoleren kan op veel verschillende manieren. Eén van die manieren is het plaatsen van HR+ glas. Glasisolatie bestaat doorgaans uit meerdere lagen glas met hiertussen een gas, bijvoorbeeld lucht. Een andere isolatiemanier is het plaatsen van een spouwmuur. Hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning geïsoleerd. Een spouwbuur kan binnen een dag geïsoleerd worden door een specialist.  

Waar te beginnen?

Bent u klaar om uw huis te verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? De specialisten van InstalCenter zijn erin getraind om u te helpen om de juiste keuzes te maken. Maak snel een afspraak voor een duurzame date met uw InstalCenter-installateur! 


Nadat u een afspraak heeft gemaakt zullen wij u een e-mail sturen met een aantal voorbereidende vragen. Nadat deze zijn ingevuld, wordt er een definitieve afspraak met u ingepland door uw dichtstbijzijnde InstalCenter.