Groepenkast

De groepenkast is bijna een basisbehoefte in uw woning. Want met een goede elektrische huisinstallatie heeft u niet alleen stroom, maar ook verwarming én warm water. Veel huizen zijn voorzien van sterk verouderde bedrading. Het licht gaat weliswaar aan, maar het geheel is verre van veilig. De basis is een groepenkast met voldoende groepen.

Bespreek uw wensen met onze InstalCenter installateurs. Uw wensen vormen het uitgangspunt voor uw nieuwe groepenkast.

Extra groepen in de groepenkast

groepenkast

De meeste groepenkasten zijn minimaal uitgevoerd, terwijl er steeds meer elektrische apparaten bijkomen. Deze apparaten vragen om een grotere capaciteit van de meterkast. Neem bijvoorbeeld een keramische kookplaat, inductie kookplaat, vaatwasser, wasdroger, combimagnetron of een sauna. Het levert regelmatig problemen op. Groepen raken overbelast of teveel apparaten staan op een groep, waardoor u de verschillende apparaten niet tegelijk kunt gebruiken. Maak een afspraak met de InstalCenter installateur, want wij kunnen extra groepen voor u plaatsen, zodat uw probleem snel is opgelost.

Renoveren en uitbreiden groepenkast

Het kan zijn dat uw groepenkast verouderd is. Zeker bij oudere woningen is de veiligheid vaak achter geraakt op de hedendaagse mogelijkheden en wetgeving.

Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:
• het vervangen van de oude installatie en het plaatsen van een nieuwe groepenkast;
• het monteren van een hoofdschakelaar in de installatie;
• monteren van een aardleiding en/of een aardlekschakelaar;
• het aanleveren en plaatsen van schakelklokken voor het aansturen van apparatuur.

Verzwaring groepenkast

Wanneer u extra groepen laat maken in de groepenkast, heeft u vaak ook een verzwaring van uw groepenkast nodig. U moet dan de 1 fase aansluiting verzwaren naar een 3 fasen aansluiting, zodat u over een 400 volt toepassing beschikt. Hierdoor wordt de belasting beter verdeeld.

Veilig wonen: een klus voor de specialist

Van de InstalCenter installateur krijgt iedere nieuwe groepenkast van ABB een unieke identificatiecode. Naast u als klant registreert ook de installateur zich online. Zo weet u wat de werkzaamheden zijn geweest en heeft u altijd zicht op een betrouwbare en veilige installatie. Hierdoor maakt u tevens gebruik van een verlengde productgarantie van maar liefst 8 jaar!

Bescherm uzelf tegen (indirecte) blikseminslag!

We gebruiken steeds meer apparatuur en we zijn er ook steeds afhankelijker van. Bovendien zijn moderne elektronica veel kleiner en gevoeliger geworden. Hoe kleiner de elektronische delen, hoe minder overspanning er nodig is om ze te beschadigen. Hierdoor zien we bliksemschade aan apparatuur dan ook toenemen. Hoge spanningsverschillen kunnen worden opgevangen en afgevoerd door een overspanningsbeveiliging. Zo blijft uw apparatuur beschermd.

Advies groepenkast

Een inductie kookplaat in uw nieuwe keuken? Extra verlichting in de nieuwe aanbouw? Het kan allemaal een reden zijn voor extra groepen.