OntvochtigersOntvochtigers

Heeft u last van overdadig vocht in bepaalde ruimtes? Of heeft u last van schimmels, rot, roest en condensvorming? Dan ventileert u waarschijnlijk onvoldoende, waardoor een slechte atmosfeer of een muffe geur ontstaat. Een lucht ontvochtiger kan dit probleem oplossen.

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

Bij een luchtontvochtiger wordt de vochtige lucht door een filter aangezogen, waar vuil en stofdeeltjes achterblijven. De schone lucht gaat vervolgens naar een verdamper. Hier wordt de lucht ca. 9-16°C afgekoeld en zal het vocht uit de lucht condenseren. De vochtdeeltjes zullen zich afzetten op het koude oppervlak van de verdamper. Onder de verdamper vangt de lekbak deze vochtdruppeltjes op, om deze af te voeren naar het condensreservoir of een permanente aansluiting op een afvoerleiding. De ontvochtigde lucht vervolgd zijn weg door de condensor waar de lucht tot kamertemperatuur opgewarmd wordt, door de warmte op te nemen uit het koelmiddel van de ontvochtiger. Daarna komt de lucht weer in de ruimte terug waar de ontvochtiger staat opgesteld.

Luchtontvochtiger aanschaffen

Met een luchtontvochtiger heeft u zelf de controle over de luchtvochtigheid in huis. U kunt deze ontvochtiger plaatsen in de woonkamer, slaapkamer of in welke willekeurige andere ruimte dan ook. Een te hoge luchtvochtigheid kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, maar ook voor bijvoorbeeld meubels, apparatuur of archieven. Wilt u een luchtontvochtiger aanschaffen? Vraag dan advies bij een InstalCenter bij u in de buurt.

Luchtontvochtiger plaatsen

Een luchtontvochtiger is een losse unit, vaak op wieltjes, die u in de gewenste ruimte kan plaatsen zoals kelders, wasruimten, badkamers, keukens, woningen, boten, caravans en nog veel meer ruimtes waar zich vocht kan voordoen. InstalCenter verkoopt kleine mobiele ontvochtigers om het klimaat in uw huis zo optimaal mogelijk te maken.

Advies op maat

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur. Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.