Geen verhoogde veiligheidsrisico’s bij Nefit Topline cv-ketels

Begin 2018 werd de veiligheid van Topline cv-ketels uit 2006-2009 in twijfel getrokken. In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na geopend te zijn geweest niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Onderzoek Topline cv-ketels

TNO heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan op tientallen Topline cv-ketels. Onlangs is uit dit onderzoek gebleken dat bij cv-ketels van het type Nefit Topline die zijn voorzien van een nieuwe brander er geen sprake is van een verhoogd koolmonoxiderisico. Ook is er geen verhoogd risico op brand.

Kwaliteit van Nefit cv-ketels gewaarborgd

‘’Wij zijn blij dat het onderzoek van TNO duidelijkheid biedt. Als de brander is vervangen hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun toestel,’’ zegt Jan Rijnen, commercieel directeur Nefit. ’’We hopen dat hiermee de ontstane onrust wordt weggenomen.’’ De terugroepactie voor de originele brander zal naar verwachting eind dit jaar zijn afgerond.

Over Nefit

Nefit is een producent van cv-ketels die gegarandeerd kwaliteit levert. Bij de ontwikkeling van haar cv-ketels zijn milieuvriendelijkheid, comfort, gebruiksgemak en betrouwbaarheid belangrijke aspecten. Sinds haar bestaan werkt Nefit aan een optimaal kwaliteitssysteem.

InstalCenter helpt u verder

Bent u op zoek naar een nieuwe cv ketel omdat deze niet meer functioneert, uw ketel verouderd is of omdat u wilt besparen met een schoner/economischer alternatief? Dan bent u bij InstalCenter aan het juiste adres! Onze installateurs helpen u graag met de keuze welk toestel bij u past. Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaand bericht, neem dan contact op met één van onze vestigingen. Zij helpen u graag verder.

Dichtstbijzijnde InstalCenter