Sanitair meer dan alleen de badkamer

Een van de belangrijkste ruimtes in huis, in ieder geval de ruimte waar u de dag verkwikkend begint en ontspannen eindigt: de badkamer. Ook voor allerlei andere producten op het gebied van sanitair kunt u bij InstalCenter terecht. En natuurlijk voor de installatie ervan.

Snelle oplossingen

Kan uw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken, maar hebt u geen zin om de hele badkamer te vervangen? Dat hoeft ook niet! U kunt ook alleen uw toilet vervangen of kiezen voor een nieuwe douche, dat geeft direct al een frissere uitstraling. Heeft u een aparte toiletruimte, dan is het in veel gevallen zelfs mogelijk om in één dag een nieuw toilet te hebben. Daarnaast zijn er heel veel oplossingen die het mogelijk maken uw badkamer een face lift te geven zonder ingrijpende verbouwing. Zo bestaan er prachtige panelen die over de huidige tegels heen kunnen worden geplaatst.

Makkelijk, mooi en comfortabel

Ook makkelijk te realiseren en daarbij heerlijk comfortabel: elektrische vloerverwarming. Deze is zo dun dat ze in de meeste gevallen over de bestaande vloer kan worden aangelegd, direct in de lijmlaag van de nieuwe tegels. Een andere snelle warmteoplossing is een elektrische radiator. Mooi om te zien en het comfortabele bijkomend voordeel is dat ze ook nog eens snel opwarmen.

Op de kleintjes letten

Ook voor de kleine badkamer is er heel veel mogelijk. Of misschien wel júist voor de kleine badkamer! Er zijn tegenwoordig superveel slimme oplossingen. Zo zijn er ruimtebesparende ligbaden en douches, maar ook baden waarin je kunt douchen: twee in een dus! Daarnaast zijn er wastafels die net wat minder diep zijn dan gebruikelijk en ondiepe closetpotten met bijbehorende ruimtebesparende inbouwreservoirs. Want in een kleine badkamer telt immers elke centimeter!

Veilig thuis wonen

Ook op het gebied van aangepast sanitair om langer thuis te kunnen blijven wonen zijn de mogelijkheden groot. Denk bijvoorbeeld aan wandgrepen, aan een douchestoeltje of aan het vervangen van uw toilet door een verhoogd toilet. Ook ‘bad eruit, douche erin’ is een veelgehoorde veiligheidsmaatregel. U laat een mooie inloopdouche plaatsen, zodat u niet meer over vervelende randen hoeft te stappen. Dit verkleint de kans op uitglijden. Nog veiliger is het aanbrengen van antislipmateriaal in de nieuwe douche, trouwens ook fijn als er kleine kinderen in huis zijn.

Details

En dan nog een tip: denk eens aan het vervangen van uw kranen. Ze zijn er in ontzettend veel uitvoeringen, afmetingen en tegenwoordig ook in allerlei kleuren. Met zo’n mooie, nieuwe kraan, geeft uw bestaande of nieuwe badkamer in een handomdraai een finishing touch. Natuurlijk wilt u uw nieuwe kranen en de rest van de badkamer mooi en glanzend schoon houden. Dit kan heel makkelijk met de reeks schoonmaakartikelen van InstalCenter. Zo kunt u van begin tot eind terecht bij InstalCenter: van advies tot onderhoud en van installatie tot service.