Duurzaam met minder gas

Kies voor een hybride warmtepomp, maar waarom?

  • U bespaart honderden euro's op uw energiekosten
  • Werkt in combinatie met uw huidige cv-ketel
  • U verhoogt de waarde van uw woning
  • Ideaal in combinatie met zonnepanelen
  • Verbetering van het energielabel van uw woning
  • U helpt mee het milieu te verbeten
  • Gas wordt steeds duurder
  • Er zijn subsidies beschikbaar tot € 2.000,-

Vraag offerte aan
Duurzaam wonen met minder gas

Bespaar tot 75% op uw gasverbruik

Een hybride installatie is een combinatie van een lucht warmtepomp met een (bestaande) cv-ketel. Voor een hybride systeem is het niet noodzakelijk dat u lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, heeft. Daarom is dit systeem ook zeer geschikt voor bestaande woning. U hoeft namelijk geen grootste verbouwing aan te gaan. Het is wel van belang dat uw woning redelijk tot goed geïsoleerd is. Dan heeft de warmtepomp het meest optimale rendement.

Bespaar tot 50% op uw gasverbruik
Voor een hybride warmtepomp zijn subsidies beschikbaar. Dat maakt de investering extra aantrekkelijk.

De werking van een hybride warmtepomp

De Vaillant aroTHERM monoblock hybride warmtepomp is een uiterst zuinige en milieuvriendelijke oplossing. Deze hybride warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht en zet deze om in warmte. In de winter zorgt de warmtepomp voor een aangenaam warm huis en in de zomer kan deze zelfs zorgen voor een heerlijk koele woning. De cv-ketel zorgt alleen voor warm water en bij een zeer koude winter springt deze bij om uw woning op de juiste temperatuur te krijgen. De installatie regelt automatisch welk systeem moet worden aangesproken om zo energiezuinig mogelijk te verwarmen.

Doe hier de test en zie binnen twee minuten of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp.

Check het hier >

De werking van een hybride warmtepomp

4 vragen beantwoord over een hybride warmtepomp

Geluid hybride installatie?

Een warmtepomp maakt geluid, daar kunnen wij niets aandoen. Waar Vaillant in is geslaagd is om het geluid tot het minimale te reduceren. De zwaarste uitvoeringen (11 en 15 kW) van de aroTHERM warmtepomp hebben een maximaal geluidsniveau van 61 dB. Indien u naast de buitenunit staat kunt u dit vergelijken met het geluid van bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel. Op 5 meter afstand is dit geluidsniveau al teruggedrongen tot slechts 39 dB.

Het geluid zelf ervaren? Luister dan even naar onderstaand geluidsfragment.

Kosten & subsidie hybride installatie?

Voor een Vaillant hybride systeem (exclusief cv-ketel) betaalt u gemiddeld € 6.500,- inclusief BTW en installatie. Ook in 2019 kunt u nog subsidies aanvragen voor hybride warmtepompen en deze subsidie kan oplopen tot € 2.000,-. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt, bij een gemiddeld verbruik, rond de 15 jaar en dat terwijl het systeem 15 tot 20 jaar meegaat. Na de terugverdientijd, dus pure winst!

Neem voor meer informatie contact op met uw dichtstbijzijnde installateur.

Elektriciteitsverbruik van een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt niet op gas, maar op elektriciteit. Op uw gasverbruik gaat u dan ook besparen, maar uw elektriciteitsverbruik neemt toe. Maar omdat dit systeem zeer zuinig werkt, gaat het u zeker een besparing opleveren. Wilt u nog meer besparen dan is het verstandig om na te denken over zonnepanelen.

Neem voor meer informatie contact op met uw dichtstbijzijnde installateur.

Onderhoud hybride installatie?

Een hybride warmtepomp is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Om de warmtepomp zo efficiënt mogelijk te laten presteren is het verstandig om deze regelmatig te laten controleren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bij een hybride installatie heeft u ook een cv-ketel nodig, deze heeft wel jaarlijks onderhoud nodig.


Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een hybride warmtepomp of wilt u meer informatie?

Laat uw gegevens dan achter en uw dichtstbijzijnde InstalCenter installateur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevensWilt u liever zelf contact opnemen met een vestiging? Dat kan ook. Kijk hier voor uw dichtstbijzijnde vestiging >