Lage temperatuurverwarming

Lage temperatuurverwarming

De traditionele kijk op lage temperatuurverwarming (LTV) is dat er met vloerverwarming gewerkt wordt. Maar er zijn tegenwoordig ook veel moderne radiatoren die dankzij een lagere temperatuur verwarmen. Bij deze vorm van verwarmen stroomt er water van maximaal 55° C door de leidingen. Bij traditionele verwarming is de temperatuur van het water tussen de 70 en 90° C.

Is mijn huis geschikt voor LTV?

De eerste en belangrijkste eis om gebruik te kunnen maken van LTV is de isolatiegraad van uw woning. Een optimale isolatie is daarvoor vereist. Vandaar dat LTV enorm geschikt is voor nieuwbouwhuizen. Een tweede belangrijk punt is dat u een warmte-opwekker (zoals een cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp) heeft die de benodigde lage aanvoertemperatuur aankan.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een lage temperatuuroplossing. Bij deze manier van verwarmen stroomt er water door de leidingen van maximaal 55 graden. In tegenstelling tot traditionele verwarming, waar water van tussen de 70 en 90 graden stroomt. Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande cv-systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt cv-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmtespreiding is niet alleen beter, maar door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. Traditionele vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C al behaaglijk. Lees meer over vloerverwarming

LTV-radiator

Een LTV-radiator is voorzien van een groot oppervlak, zodat er voldoende warmte aan de lucht kan worden afgegeven. Het opwarmen van een ruimte duurt echter wel wat langer dan bij traditionele radiatoren. De gelijkmatige opwarming wordt vaak als aangenaam ervaren. Ook kunt u kiezen voor convectoren, ¬¬waarmee het ook mogelijk is om de ruimte te koelen.


Plan nu een duurzame date

Met uw installateur

Maak afspraak