Boilers

Boilers worden toegepast in situaties waar snel veel warm water nodig is. Met een boiler beschikt u zonder wachttijd en zonder drukverlies over het benodigde warm water. Bij de meeste boilers kunt u de temperatuur instellen tot 80°C. Er is tevens een variant met een stijlvolle kraan die geheel veilig direct kokend water geeft: de close in boiler. Erg handig voor bijvoorbeeld een snel kopje thee!

KeukenboilerKeukenboilers

Ook in de keuken biedt een extra boiler uitkomst. Is de cv-ketel of voorraadboiler op flinke afstand, dan duurt het lang voor er warm water uit de kraan komt. Een Close-in boiler in een keukenkastje zorgt direct voor warm water én bespaart u ook nog eens flink wat geld. Weinig plek? Dan biedt een Close-in Compact uitkomst; die past zelfs achter de plint of in een klein hoekje. Lees meer over keukenboilers.

Voorraadboilers

Direct gestookt
Het water in de boiler wordt verwarmd door een warmtevoorziening aan de binnenzijde. De direct gestookte boiler brengt het koude water dus direct op de gewenste temperatuur. Dit is vaak van toepassing bij een elektrische boiler.

Indirect gestookt
Een indirect gestookte boiler brengt voorverwarmd water naar de gewenste temperatuur. Dit voorverwarmde water kan uit een ketel of een zonneboiler komen.

Lees meer over voorraadboilers.

ZonneboilerZonneboiler

Een totaal ander soort boiler is de zonneboiler. Dit is een combinatie van zonnepanelen en een cv-ketel die zorgt voor verwarming en warm water op duurzame wijze. Bij de InstalCenter vestigingen vindt u altijd een professionele installateur die alles vakkundig installeert.

Advies over verwarming?

Wilt u advies over alles wat te maken heeft met het comfortabel verwarmen van uw woning? Onze installateurs geven u graag advies!