Airconditioning

Airconditioning

Wanneer u voorbereid wilt zijn op een warme zomer, is het goed om al vroeg na te denken over het koelen van uw woning met bijvoorbeeld een airconditioning systeem. Maar met een modern airconditioning systeem kunt u meer dan alleen uw woning koelen, deze kan namelijk ook verwarmen in de winter. Én helpt bij het creëren van een allergie-arme omgeving.

Vast of mobiel?

Een vaste airconditioner bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Een dergelijke ‘split unit’ airconditioner bevat koelmiddelen en dient te worden geïnstalleerd door een erkende installateur. Door het specialistische werk en het gebruik van F-gassen in het koelmiddel is dit zeker géén klus die u zelf zou moeten willen uitvoeren. Ook kunt u kiezen voor een mobiele airconditioner. Deze wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes. Doordat er geen leidingen of kabels gemonteerd moeten worden, kan de airconditioner van kamer naar kamer verplaatst worden. Bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en ‘s avonds de slaapkamer koelen. De capaciteit van een mobiele airconditioner is echter kleiner dan die van een split unit-uitvoering.

Voordelen

Het installeren van een airconditioner levert een aantal grote voordelen op.

  • Koelt. Een airconditioner geeft de benodigde verkoeling op warme dagen. Het leven, maar vooral het slapen wordt daarmee een stuk aangenamer. Ook werken op kantoor is natuurlijk een stuk prettiger in een omgeving waarin de temperatuur gecontroleerd is.
  • Verwarmt. Veel mensen weten niet dat een airconditioner ook kan worden gebruikt om een ruimte te verwarmen. Door het gericht verwarmen van een bepaalde ruimte kunt u besparen op de stookkosten.
  • Reinigt. Een geavanceerde airconditioner kan de luchtkwaliteit in uw woning verbeteren, door stof, rook, vieze geurtjes, schimmels en bacteriën uit de lucht te verwijderen. Ideaal voor mensen met een allergie of een andere luchtwegaandoening!

Airconditioners staan bekend om het hoge energieverbruik, maar de voordelen van een airconditioning zijn die extra kosten meestal wel waard. Tegenwoordig worden ze airco’s ook steeds energiezuiniger, let dus goed op het energielabel als u een airco aanschaft.

Welke airco is geschikt voor mijn woning?

Lees hier alles over verschillende soorten airco's.

Wat kost het installeren van een airco?

Denk hierbij bijv. aan installatie en onderhoud.

Een airco installeren, waar moet ik aan denken?

Wij leggen het u graag uit.

Wilt u meer weten over airco's?

Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.