Alles over zonneboiler- en warmtepompsubsidies

Alles over subsidies

  • Roxanne Nijenhuis
  • 25 nov 2020
  • 5 - 10 minuten

Wanneer u nadenkt over het aanschaffen van een zonneboiler of warmtepomp is het goed om te weten welke subsidies er beschikbaar zijn. Want de aanschaf van deze apparaten kost natuurlijk geld, maar u kunt ook na de aanschaf geld terugkrijgen via een ISDE-subsidie aanvraag. Het is dus goed om te weten hoe dit zit en welke financiële voordelen er voor u beschikbaar zijn.

Voor wie is de ISDE-subsidie?

De huidige subsidie voor warmtepompen en zonneboilers is beschikbaar voor particulieren met een Burgerservicenummer in Nederland én voor buitenlandse particulieren met een (vakantie)woning in Nederland. Daarbij is het goed om te weten dat de huidige regeling door minister Wiebes is verlengd tot 2025. U kunt dus ook de komende jaren een warmtepomp of zonneboiler mét subsidie aanschaffen. Bent u een zakelijke gebruiker? Kijkt u dan op de website van het RVO. Zij helpen u graag verder.

Hoeveel geld is er beschikbaar gesteld?

SEO - Subsidie - 2

De overheid heeft voor de subsidieaanvragen 100 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld. Dit geld wordt verdeeld over de zakelijke en particuliere aanvragen. De hoeveelheid subsidie die u voor uw apparaat kunt krijgen hangt af van het soort zonneboiler of warmtepomp. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het vermogen van de warmtepomp en hoe energiezuinig hij daadwerkelijk is.

Hoe weet ik of er voor mijn warmtepomp subsidie is?

Het is goed om te weten of de warmtepomp die u aan wilt schaffen ook onder de subsidieregeling valt. De RVO heeft daar een overzichtelijk lijstje voor gemaakt. Dus wilt u weten hoeveel subsidie er voor uw warmtepomp of zonneboiler beschikbaar is gesteld? Kijk dan hier op de website van het RVO.

 

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

Wanneer u zeker weet dat u aan alle voorwaarden voldoet dan werkt het aanvragen van de subsidie als volgt:

  • Zorg dat u een warmtepomp of zonneboiler koopt die in aanmerking komt voor de subsidie
  • Schaf het apparaat aan en zorg dat deze geïnstalleerd wordt door een erkend installateur
  • Vervolgens dient de subsidie aanvraag binnen 6 maanden na installatie van het apparaat aangevraagd te worden.
  • De aanvraag zelf kunt u regelen op mijn.rvo.nl
  • De laatste stap is wachten op de beslissing die genomen wordt en de daarbij behorende uitbetaling.

 

Wat moet ik doen als ik er niet uit kom?

Voor alle vragen omtrent de subsidies kunt u terecht bij het RVO. Heeft u vragen over uw energiezuinige installatie, of twijfelt u over de keuze van een geschikte warmtepomp of zonneboiler? Neem dan contact op met een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt!