Verwarmen met een airco

  • Roxanne Nijenhuis
  • 11 nov 2023
  • 5 minuten

Dat een airco in de zomer heel comfortabel is hoeven wij u niet uit te leggen. Een airco kan één of meerdere kamers afkoelen tot een aangename temperatuur. Maar wist u dat de meeste airco’s ook een kamer kunnen verwarmen? En dat kan u veel geld gaan schelen op uw gasrekening. We leggen het u graag uit.

Een airco in huis

De meeste airco’s in huis worden geplaatst in de slaapkamer, studeer-/werkkamer of woonkamer. Dit zijn nou eenmaal de plekken waar de meeste tijd doorbrengen en waar een aangename temperatuur het belangrijkst is. Zo zorgt u op warme dagen voor een fijn binnenklimaat in de belangrijkste plekken in uw huis. 

Gas besparen met een airco

Maar wat veel mensen niet weten is dat een airco in de winter ook een slim idee is! Zeker wanneer u overdag vooral gebruikt maakt van één ruimte in huis. (Denk hierbij aan een werkkamer of de woonkamer). Een cv-ketel verwarmt namelijk vaak het hele huis en dus ook de ruimtes waar u geen gebruik van maakt. Met een airco kunt u één ruimte verwarmen en dat scheelt in de stookkosten.

Hoe werkt het huis verwarmen met een airco?

Met de meeste airco’s kunt u de ruimte waarin u het meest bent verwarmen of bijverwarmen. Zo bespaart u in de winter veel gas. U hoeft immers niet meer de cv-ketel aan te zetten om alle ruimtes in het huis te verwarmen, maar één airco is genoeg om de kamer waar u bent perfect op temperatuur te krijgen. Heeft u al zonnepanelen, dan is verwarmen door middel van een airconditioner extra voordelig.

Het principe van het verwarmen met een airco werkt hetzelfde als bij een warmtepomp. Het verwarmen is in principe een omgekeerde koelcyclus. De koude lucht wordt via de binnenunit uit de kamer gezogen en wordt na verwarming (door de buitenunit) weer in de kamer teruggeblazen. Een airconditioner wordt daarom ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd.

Nefit Bosch Climate 3000i-airconditioner

Vanuit InstalCenter hebben we zeer goede ervaringen met de Nefit Bosch Climate 3000i-airconditioner. Deze Nefit Bosch airco is eenvoudig te bedienen en kan zelfs op afstand via de app worden aangestuurd. De meeste Nefit Bosch airco’s zijn onder meer uitgerust met een Eco-mode en een ‘wind avoid me’ modus waarbij u geen luchtstroom voelt. Bovendien verbetert de Climate 3000i het binnenklimaat in huis, dankzij het High Density-filter voor het afvangen van pollen en stofdeeltjes en de iClean-functie verwijdert schadelijke bacteriën.

Contact over een airco

Wilt u meer weten over de airco’s van Nefit Bosch? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij u thuis? Neem dan contact op met een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt. Zij helpen u graag en voorzien u van het allerbeste advies voor een airco in uw woning.

Welke airco is geschikt voor mijn woning?

Lees hier alles over verschillende soorten airco's.

Wat kost het installeren van een airco?

Denk hierbij bijv. aan installatie en onderhoud.

Een airco installeren, waar moet ik aan denken?

Wij leggen het u graag uit.

Wilt u meer weten over airco's?

Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.Airco laten plaatsen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Uw gegevens