Onbezorgd opgroeien

  • Aram van Jaarsveld
  • 2 okt 2019
  • 3 minuten

Na twee kinderen kregen Esther en Peter de Wit uit Zaandam nog een tweeling. Een fantastische verrassing, maar met vier kleine kinderen komen ze altijd ogen tekort. Hoe veilig is een huis eigenlijk voor kinderen?

Nieuwbouw huis

De familie De Wit betrok vorig jaar een nieuwbouw huis in Zaandam. Daarbij kozen ze meteen voor een aantal kindveilige oplossingen. Samen met InstalCenter is al tijdens de bouw besproken wat er mogelijk was. Esther: “Met relatief kleine aanpassingen kun je grote ongelukken voorkomen. Juist wat verboden is, maakt kinderen nieuwsgierig. Stopcontacten bijvoorbeeld. Zo’n standaard afdekplaatje vonden wij niet fraai. Gelukkig zijn er wandcontactdozen met randaarde en kinderbeveiliging. Die zien er normaal uit, maar zijn alleen toegankelijk met een stekker. Super veilig, en je ziet er niks van. Bovendien is die extra investering minimaal. Bij de keuze voor radiatoren hebben we speciaal gelet op afgeronde hoeken en weggewerkte leidingen. De verwarmingsbuizen die toch in het zicht lopen zijn veilig geïsoleerd.”

Nieuwbouw huis

Badkamer

“Veiligheid in de badkamer is met kleine kinderen van levensbelang,” vertelt Esther. “Kinderen snappen de kleuren op een mengkraan bijvoorbeeld niet. Heel gevaarlijk! Daarom hebben wij gekozen voor een Grohe thermostaatkraan met CoolTouch®. De buitenkant wordt nu nooit warmer dan de ingestelde temperatuur. Het hete water komt namelijk niet contact met de chromen buitenkant en dus kunnen de kinderen zich er niet aan verbranden. Een veilig gevoel!”

Badkamer

Handig in het donker

Peter: “Als onze kinderen ’s nachts in het donker uit bed gaan raken ze makkelijk de weg kwijt. We hebben nu op de gang indirecte LED-oriëntatieverlichting in een Gira wandcontactdoos. Zo hebben ze precies voldoende licht om te zien waar ze zijn. De wandcontactdoos is voorzien van een schemersensor. Deze schakelt het licht aan wanneer het donker wordt en weer uit als er voldoende daglicht is. We hebben de bestaande wandcontactdozen vervangen voor deze variant. Daarmee bleef het originele stopcontact bruikbaar.”

Handig in het donker

Is uw huis veilig?

Onze specialisten geven u graag advies voor het veilig maken van uw leefomgeving.