SubsidieSubsidie op energiebesparende maatregelen

De overheid stimuleert momenteel sterk initiatieven, van burgers en bedrijven, op het gebied van energie besparende acties met subsidies. Uiteraard zijn deze maatregelen bedoeld om de uitstoot van CO2 te verminderen. Met energie subsidies is niet alleen de aanschafprijs van dergelijke maatregelen lager maar ook de terugverdientijd neemt af i.c.m. de bespraring van de installatie zelf.

Afgelopen jaren hebben veel mensen al geïnvesteerd in energie besparende oplossingen. Hier werd regelmatig gebruikt gemaakt van subsidie. Hoe staat het met de subsidieregeling op dit moment?

Subsidie 2016

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar gesteld.

Hoe werkt het?

  1. U koopt bij uw installateur een product dat in aanmerking komt voor de ISDE subsidie.
  2. U dient zelf de aanvraag in via de website van RVO, uiterlijk 3 maanden nadat de koopovereenkomst is gesloten. Voor de aanvraag is een DigiD nodig. Er kan geen voorschot worden aangevraagd.
  3. Heeft u meer dan één product aangeschaft en wilt u voor alle apparaten subsidie aanvragen? Dat mag. Maar u doet één subsidieaanvraag per product.
  4. Binnen 8 weken wordt u op de hoogte gesteld van de aanvraag. De betaling volgt maximaal 1 week na de beslissing.

Investeren zonder subsidie

Ook zonder subsidie is het interessant om te investeren in energie besparende oplossingen. Met de stijgende energieprijzen verdient u uw investering snel weer terug. Leest u maar eens verder over de opbrengst en het rendement van zonnepanelen.

Benieuwd wat u kunt besparen?

Onze installateurs staan voor u klaar en helpen u om alles uit uw renovatie te halen.